Gi en julegave til landsbyen Varvane

Dette er et bilde av ‘samfunnshuset’ i Varvane slik det er i dag. 

Vi tyvstarter landsbyprosjektet som starter for fullt i 2018 fordi nytt samfunnshus til 25 000 kr står øverst på urfolket i Varvane sin ønskeliste. I landsbyene i våre arbeidsområder har  samfunnshusene en svært viktig rolle. Der møtes innbyggerne for å diskutere aktuelle saker, få informasjon og feire diverse begivenheter og festivaler.

Gi en julegave til Varvane så de kan få nytt samfunnshus.

Kort om landsbyprosjektet vårt i Varvane som varer i 3-4 år:

Varvane er en urfolkslandsby med nesten 300 innbyggere. De fleste er analfabeter og de voksne jobber som dagarbeidere på gårder eller fabrikker. Levestandarden er svært lav, og det er store utfordringer med både hygiene- og sanitærforhold. Mange bor i falleferdige bambushytter med jordgulv. I regntiden renner vannet inn gjennom tak og vegger. De færreste har elektrisitet.

I 2016 fikk landsbyen et fellesanlegg med tre toaletter, men dette er ikke nok til å dekke alles behov og fortsatt bruker mange skogen eller bøtter til å gjøre sitt fornødne. På grunn av dårlige jobbmuligheter reiser mange bort deler av året for å jobbe i kullgruver og barna tas da ut av skolen.  Med økonomisk støtte vil vi kunne bygge solide hus, flere toaletter, pusse opp skole og samfunnshus, utbedre veier og trygge uteområder med solcellelys. Støtte til inntektsgivende aktiviteter vil gi flere et bærekraftig levebrød. Enkle redskaper til jordbruk, såkorn til åkrene, en kornmaler, transportkjerre, et par geiter til oppdrett og melkeproduksjon gir økte inntekter. Dette er viktig for at ikke barna skal bli tatt ut av skolen for å tjene penger eller at jentene blir giftet bort for tidlig.

Gi julegave med mening.