Tema: Enslig mor - Intervju med Vaishali

Hei, jeg heter Vaishali og har to sønner Sarthak (7) og Salvesh (5). Da jeg var gravid med min yngste sønn forlot jeg min mann.

I 2008 giftet jeg meg. Alt var bra til jeg ble gravid. Min mann begynte å drikke. Han mishandlet meg både fysisk og psykisk. Jeg fikk ikke engang snakke med naboene. Det endte med at jeg dro hjem til foreldrene. Etter at Sarthak ble født, klarte begge familiene å overbevise oss om at vi skulle fortsette samlivet. Så ble jeg gravid igjen, og historien gjentok seg.

Heldigvis fikk sønnene mine og jeg bo hos foreldrene mine. Min far lager Ganesh-statuer i en fabrikk, og min mor er hushjelp akkurat som meg selv. Vi klarer bare å betale det mest nødvendige. Barna og jeg har en trussel hengende over oss. Det er min bror som vil at barna og jeg skal flytte ut den dagen han gifter seg. Foreldrene mine er enige med min bror.

Naboer og slektninger plager meg med spydige bemerkninger siden jeg forlot mannen min. De mener jeg bare skulle holdt ut. Jeg tok denne bestemmelsen for å beskytte barna og meg selv. Jeg synes det er veldig vanskelig å spørre de samme menneskene om å få låne penger de gangene vi ikke har penger nok, men et fattig menneske i min situasjon må bare ta konsekvensene.

En fadder til Sarthak hadde gitt meg et stort håp for fremtiden. Da vil han hvert år få skoleuniform og skolemateriell, helsesjekk og vi alle kan få råd og oppfølging av en sosialarbeider. Da kan jeg bruke disse pengene på min yngste sønn Salvesh sin utdanning, og han kan arve det som Sarthak får gjennom fadderstøtten. Min drøm er at sønnene mine kan få en høy utdanning slik at vi kommer oss ut av denne vanskelige situasjonen.

Bli fadder for sønnen min Sarthak.» http://indiasbarn.no/Fadder/Bli-fadder

(Foto: Children’s Future India)