Tema-Enslig mor - Intervju med moren til Mayur

«Hei, jeg heter Suhasini, og har en sønn på 6 år som heter Mayur. I 2010 giftet jeg meg med Mayurs far som er bonde. Selv har jeg ni år på skolebenken, og derfor var det ikke så lett for mine foreldre å finne et godt gifte."

"Ikke lenge etter at min mann og jeg hadde giftet oss oppdaget jeg at han hadde alkoholproblemer. Han kom full hjem om natten og mishandlet meg. Da jeg fortalte min mann at jeg var gravid ble han glad, men etter noen dager begynte mishandlingen igjen. For å beskytte babyen og meg dro jeg hjem til mine foreldre. Etter at Mayur ble født kom mannen min noen få ganger på besøk. Siden Mayur ble tre måneder har vi ikke sett ham. Det er derfor Mayur aldri spør etter ham.

Siden jeg ikke har noen utdanning fikk jeg først jobb i en fabrikk som lager papad. Nå jobber jeg som pakker i et varehus. Hele tiden har Mayur og jeg heldigvis fått bo hjemme hos mine foreldre, min yngre søster og bror. Vi leier et hus så mye av inntektene til min far og meg går til mat, husleie og utdanning til min søster og bror. Det siste året har jeg tatt opp lån hos min arbeidsgiver for å betale skoleutgifter for Mayur noe jeg betaler tilbake gjennom lønningene mine. Jeg klarer aldri spare noe.

Jeg har gått på et sykurs, og øver på naboens symaskin. Hvis jeg hadde fått min egen symaskin kunne jeg sydd saribluser på bestilling på fritiden. Det hadde vært en kjærkommen ekstrainntekt, men vi har ikke råd til symaskin.

Min drøm er at Mayur skal få seg en skikkelig utdanning slik at vi alle sammen kan få det bedre økonomisk.»

For å få oppfylt drømmen sin trenger Suhasini støtte fra en fadder. Bli fadder for Mayur http://indiasbarn.no/Fadder/Bli-fadder

(Foto: Children’s Future India)