Tema: Enslig mor og hennes datter Vedika

Hvordan er det å være enslig mor i India, og hvordan er det for barna å vokse opp i en slik familie?

Vedika (9) bor i en storfamilie med mor Diksha, lillebror, besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn. Til sammen 11 familiemedlemmer bor i et lite hus på 20 kvadratmeter. I fjor døde faren i en ulykke, da måtte moren finne seg en inntekt.  Før hun giftet seg gikk hun på et sykurs, derfor kunne hun begynne å sy saribluser. Hun kan tjene cirka 60 kr i måneden. I tillegg gjør hun mye husarbeid for storfamilien, og får dermed litt økonomisk støtte fra svigerfamilien. Diksha ønsker å gå på et datakurs slik at hun kan få seg en fast jobb og bedre inntekt. Da blir hun også mer uavhengig og kan bidra mer til storfamilien i stedet for å være en byrde. Dessverre har hverken Diksha eller storfamilien nok penger til å betale kurset.

Moren brenner for at Vedika og hennes lillebror skal få seg en utdanning og en god jobb slik at de alle kan få en bedre fremtid.  Vedika går i 3. klasse. Etter hvert som hun og broren fortsetter på skolen, blir skoleutgiftene høyere, og det er usikkert hvor lenge mor kan betale barnas skoleutgifter.

Med støtte fra en fadder vil skolepenger bli dekket, og Vedika vil få alt skoleutstyr som for eksempel skoleuniformer, sekk, pennal med innhold, lese- og skrivebøker, paraply, jakke og Diwalikjole. Hun vil få helsesjekk med oppfølging, og hun og hele storfamilien vil få støtte og oppfølging av en sosialarbeider.

En fadder til Vedika vil bidra til at hun kan gå på skolen. Moren kan spare penger slik at lillebroren også kan fortsette på skolen.

Bli fadder for Vedika, og du støtter en hel familie og gir dem muligheten til et bedre liv. http://indiasbarn.no/Fadder/Bli-fadder