Et fadderbarns hverdag

Alle fadderbarn får den støtten de trenger for å gå på skole og fullføre utdanningen sin. Ved å følge et fadderbarn gjennom en dag får vi et eksempel på hvordan midlene brukes.

Shruti Sunil Kadam, 9 år, bor i slummen i storbyen Pune. Shrutis familie består av mor, stefar, lillebror og bestemor. Alle fem bor i et hus på 9 kvadratmeter i slumområdet Ambil Odha.

Klokken 6 hver morgen tar Shruti på seg den obligatoriske skoleuniformen og gjør seg klar for skoledagen.

Bestemoren forbereder ernæringsrik frokost for hele familien. Riktig ernæring er viktig for at Shruti skal kunne konsentrere seg på skolen. Shrutis mor har fått opplæring i ernæring og kosthold gjennom CFI, og har lært det videre til bestemoren.

Moren følger Shruti og broren hennes til skolen hver dag.  På ryggen har de ransel med skolesaker de har fått fra Indias Barn. Det er ikke langt å gå, men veien er svært trafikkert. Andre barn som bor lengre unna får støtte til skoletransport.

Shruti drømmer om å bli politi. Hun trives godt på skolen og deltar aktivt i undervisningen.

Når hun kommer hjem fra skolen har hun litt tid til lek før hun spiser middag og får leksehjelp i regi av CFI. Denne ordningen bidrar til at fadderbarna i slummen henger bedre med i undervisningen på skolen.

Shruti har grønt belte i karate. Dette er en av hobbyklassene fadderbarna har muligheten til å være med på. Karatetimene gir økt selvfølelse og en ekstra trygghet i slummen, som kan være et farlig sted å bo.